PIILOTYÖPAIKKOJA

Ymmärrän mitä piilotyöpaikoilla tarkoitetaan, niitä joskus haeskellutkin, mut joku otsikko piti keksiä tällekin lätinälle. On täs itselläki välillä liikaa aikaa ajatella, mut en ainakaan juokse tuolla muiden perässä muna pystyssä. Edellisestä jäi hampaan koloon kun hallituksen jässiköilläkin näitä huuruspäissään ehdoteltuja ideoita, että työtön hakisi pakolla yhtä paikkaa kerran viikossa jumitusnetissä roikkuen, paikkoja joita ei ole? Jostakin jääny joku linnun laulu mieleen, että jotkin paikat on pakko listauttaa TE-keskuksen sivuille vaikka ne todellisuudessa annettaisiin sukulaispojalle tai tuttavalle? En tiedä onko tässä jutussa perää, mut jos on niin mitä sillä yritetään tehtailla? Että näyttäis että ois paljon työpaikkoja avoinna, haeskelkaa ny niitä saatana, nyt on muutenki jees-meininki, talous nousee ja postikin vissiin kulkee?

Joskus haeskellu itsekkin niitä pirullisia nettilomakkeita täytellen, mut yhtä tyhjän kanssa. On ollu myös laadukasta tv-dokumenttiä, että joku jaksaa sataakin paikkaa hakea vuoden aikana, eikä sitä jumalauta palkita siitä mitenkään? Ehkä naureskellaan jossain kabinetissa viinanhuuruissaan ja sieraimet valkosena. Vähintään työministerin avustajan paikka pitäis lohjeta sadan työhakemuksen tehtailijalle, jos ei jopa ministerin palli.

Oon seuraavaakin ihmetelly jo edellisessä blogissani, että mitä tapahtui sille systeemille mikä oli ainakin Rovaniemellä kekkoslandian aikaan, vai oliko se manuslovakia, että jos olit puoli vuotta työttömänä sut laitettiin puoleksi vuodeksi töihin kirjastoon tai tiehommiin lapion jatkoksi, eikä kukaan syrjäytyny, ainakaan siihen tahtiin kuin nykyään. Palkkakaan ei ollu mitään ilmaistyökokeilutasoa eikä vähemmän kuin saat työttömänä, niin ku nykyään on tapana, otetaan vaan uutta työkokeilijaa orjaksi ja työllisyystilastot kaunistuvat. Kaikki hyvät systeemit romutetaan vain muutaman euron tähden (vai dollarin kuvatko niillä ministerinplantuilla on silmissään), kohta tää varmaan jo Kekkosen aikana luotu sote-järjestelmäkin romutetaan, eikä kukaan pääse enää mihinkään, korkeintaan pitenevien leipäjonojen tai narun jatkeeksi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s