TYÖTTÖMIÄ KIUSATAAN

0n taas ökypossuilla suunnitelmat, on ollu ilmeisen hassun hauskaa puoliväliriihessä, kiherrelty sarvet päässä työttömien kustannuksella. Tässä hieman omia kokemuksia työnhausta ja työtarjouksista.

Ensiksikin kaikille pitäisi taata toimiva ja tarpeeksi nopea nettiyhteys, toisekseen työnhakeminen on helvetin masentavaa, aikaa vievää ja turhan tuntuista puuhaa, hakemuksiin ei edes vastata, eikä tiedä onko hakemus mennytkään perille. Joskus myös sattunut järkyttävän pitkää ja monisivuista hakulomaketta täyttäessä, että juuri kun olet lähettämässä niin netti katkaistaan tai käyttöjärjestelmä jumiutuu, joudut aloittamaan kaiken alusta jos edes vaivaudut. Tai jos hakemus toimii, niin saat sähköpostiin vittuilua että haitpa töitä tai career opportunities lällällää.

Tasan kaksi kertaa tuli työtarjous Helsingissä asuessa, nekin outoja “sattumia”. Kerroin työvoimatoimistossa etten halua olla missään tekemisissä turva-alan ja vartijoiden kanssa, sattuneista syistä, niin eiköhän kohta tuu työtarjous vakuutusyhtiö Turvaan, olisin annettujen tietojen perusteella muka pätevä vakuutusvirkailijaksi, haiskahti vittuilulta. Toinen tuli sen jälkeen kun kirjoitin blogissani veronkierrosta, työtarjous verovirkailijaksi, niin kuin siihenkään ei tarvittaisi omaa 4-vuotista AMK-koulutustaan (täähän se syy yleensä on, kun ei sovellu mihinkään, on yli- tai alikoulutettu). Ihan kuin tämänkin työtarjouksen lähettäjä olisi kytännyt blogiani ja piruillessaan lähettänyt työtarjouksen. Yritin sen jälkeen useaan kertaan soittaa työvoimatoimistoon, mutta juuri silloin kaikki Helsingin työvoimatoimiston puhelinlinjat eivät kuulemma toimineet ja annoin asian olla.

Suomessakin pitäisi olla luovan alan tekijöille ja friiläncereille jotain turvaa, jos tekee jotain elämässään tai harrastaa siitä voisi palkita muullakin kuin päivittäisellä vittuilulla, myrkytys-, chippaus- ja tappouhkauksilla, ihan kuin hallituksella olisi oma trollikoneisto, syyttävät kaikesta Venäjää. Sen sijaan kaiken maailman turhankyttääjät voisi sijoittaa pakkotyölaitoksiin ja vankiloihin tekemään puukäsitöitä (tai runkkaisivat ees netissä), etteivät jatkuvasti spämmää ja mainosta perustuen puhelimien salakuunteluun, turvakameroihin ja satelliittikyttäyksiin.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, Suomessakin pitäisi Ruotsin malliin tehdä sähköyliherkkyydestä virallinen sairaus, aika paljon rajoittaa elämää kun joutuu miettimään missä voi käydä tai olla.

ps. Ja tulipa vielä mieleen eräskin ajankohtaisohjelma vai oliko uutisissa, että vaikka työpaikat ovat listattuina työvoimatoimiston sivuille, ne useimmiten menevät hyväveli-periaatteen mukaan jollekin tutulle tai sukulaiselle. Ja onhan se fakta, että työttömiäkin tarvitaan, jos kaikilla olisi edes kohtuupalkkaisia töitä ökyrikkaat ministeritkin köyhtyisivät.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s