ROVANIEMEN POMMIUHKA

Tästäkin muutama sana, erilainen näkökulma. Ehkä oli aito, mutta turva-alahan on miljardiluokan bisnes ja uhkakuvia tarvitaan jos mitään uhkaavaa ei tapahdu. Eli voi olla, että tääkin oli järjestetty uhka, ns. “katuteatteria”, ihmille keksitään pelättävää, lietsotaan, että koko ajan pommimiehii jonku nurkan takana.

Vertaan siihen kun muutin Helsinkiin ja huomasin, että mua varten tulee usein vartija seisomaan kun olen jossain kassajonossa (näillehän oli myös ääretöntä hupia juosta jonottamaan perään kassajonossa) ja kassaneideille annetaan kuva, että olet
vähintäänkin vaarallinen murhamies, jotku alkoivat ihan tutisemaan kun vartija tuli siihen mun takia. Eräänlaista mustamaalaamista sanomatta mitään.
Siks alkoi ärsyttää pelkästään näiden pikkusherlokkien näkeminen. Tuntui myös joskus, että nää ennakoi minne kävelen, sit on securitas-partiota autoineen odottamassa jalkakäytävällä tekemättä mitään, toivoivat ehkä että ärsyynnyn ja saavat syyn soitella poliisille. Ympyrätalon Securitas oli kans hupaisa lauma, kytättiin usein kun kävelen Porthaninkatuu alas, vai mikä olikaan, ympyrätalolle päin ja tulivat valmiiksi siihen ovelle mollottamaan ja virnuilemaan. Nehän loppujen lopuks putsas senkin talon pihan, niinku vissiin muutki kadut, harvemmin näky enää ilosii kadunmiehii, enemmänki vittuuntunutta jengiä, muaki luultiin joskus kytäksi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s